Kweekverloop van een koppel

Kweekverloop van een koppel

 

Gedurende enkele weken zal je de vooruitgang kunnen volgens van een kweekkoppel groen/pastel & groen/pastel. Wekelijks worden enkele foto's genomen van de vooruitgang van de jongen.
Om te beginnen de kweekkaart welke de gegevens bevatten over het leggen van de eieren en het kippen van de jongen.

 

Dit kweekkaartje hangt aan de nestblok en geeft gewoon informatie over de datum dat de eieren zijn gelegd en wanneer het jongen zijn geboren. De eieren zelf worden door middel van een permanent stift voorzien van de getallen 1 tot, bij dit koppel, 6. Vanaf het tweede ei begint het broeden en duurt het ongeveer 23 dagen tot het eerste jong geboren wordt. Verder wordt hierop ook de ringnummer op vermeld en uiteindelijk ook de kleur van het jong.
Dit kweekkaartje is geplastificeerd zodat het telkens opnieuw kan gebruikt worden na het verwijderen van de gegevens. Deze gegevens worden laten in ZooEasy ingebracht zodat geen enkele informatie verloren gaat.

Meer info over de kweek en de voorbereidingen vind je bij  artikels.

Even het kweekpaar voorstellen :

 

De man

   

De pop

  

Met de foto's van de nagels wil ik even benadrukken dat het toch belangrijk is dat er geen kleurverschil is bij de nagels. De kleur van de nagels moeten donkerder dan de huidskleur van de tenen. Verschillende kleuren van nagels heeft enkel te maken met agaporniden die uit niet goed geselecteerde van de kweekparen komen.
Een kleurverschil in nagels kan al een mutatie op zich zijn. Het kweekpaar is samengesteld met de bedoeling van groen pastellen te kweken en de kan op pastellen in bij deze combinatie 1 op 4.
 

De jongen op 12 november 2010

 

Jong 1

  

Even stilstaan bij jong nummer 1, het gaat hier namelijk om een groen pastel. Verder valt er op te merken dat deze pastel een erg dik donskleedje heeft. Dat is ook belangrijk want dat betekent meestal dat het verenpak later ook van degelijke kwaliteit zal zijn. De slagpennen die nu al zichtbaar zijn vertonen een bruine grijze tint, een  kenmerk dat duidt op goede kleur van slagpennen voor een pastel.

 

Jong 2     Jong 3

  

 

Jong 4   Jong 5

  

 

De volledige nest

 

De jongen op 18 november 2010

 

Jong 1

 

   

 

Jong 2

 

    

 

Jong 3

 

   

 

Jong 4

 

  

 

Jong 5

 

   

 

 

Jongen op 26 november 2010

 

Jong 1

 

    

 

Jong 2 en 3

    

 

Jong 4 en 5

 

   

 

Deze week stelde ik wel vast dat een van de ouders begonnen is  met het plukken van de jongen. Maar het beperkt zich momenteel enkel tot de borst.
Na het aanbrengen van een middel tegen veerplukken is het plukken voorlopig toch gestopt.

 

Jongen op 4 december 2010

Nu is het al wat moeilijker om de wildkleuren onderling van elkaar te onderscheiden en dus vermeld ik niet meer om welk  jong het specifiek gaat.
Het plukken is opgehouden het kweekpaar begint reeds nieuwe takken na

 

  

 

  

 

  

 

Jongen op 20 december 2010

 

Sinds een week zijn de jongen van de ouders gescheiden. Niet alleen omdat ze al zelfstandig eten maar ook omdat de ouders al aan hun tweede ronde zijn begonnen.
Op de hand zitten om een foto te nemen zit er niet meer in en dus niet evident om ze even voor de lens te zetten.
De eerste twee D groene A. personatus zijn van een andere koppel. Belangrijk en inzet van dit kweekkoppel was de kweek van een pastel groene A. personatus.
Dit is alvast gelukt en mag best tevreden zijn dit zeer goed exemplaar. Maar dit is ook de laatste update van dit willekeurig kweekkoppel dat ik even in beeld wilde brengen.

 


   

 

 

 

Home