Herkomst

Herkomst Agapornis personatus

 

Het verspreidinggebied van de Agapornis personatus ligt in het binnenland van Tanzania, namelijk in het Noordoosten van Tanzania.

 

 

De Agapornis ersonatus leeft in steppegebieden met acacia's en apebroodbomen tot op een hoogte van 1700 m.

 


Ze broeden van maart tot augustus en dit grotendeels in kolonieverband. Hun nesten bevinden zich hoofdzakelijk in gaten of holtes van bomen. In de vrije natuur bestaat hun voedsel meestal uit gras, onkruidzaden en bessen.
Zij kunnen tijdens het oogstseizoen ook enorme schade aanrichten aan graanvelden, ma´svelden, gierstvelden en boomgaarden.
De Agapornis personatus leeft meestal in de korte nabijheid van water omdat zij nogal veel drinken en graag een bad nemen.
Daarom verwijderen zich zelden ver van hun drinkplaats

Enkele foto's van de personatus in het wild :

 


 

Met dank aan Vincent de Wilde voor het bezorgen van deze foto's.

 

Back