Gele zwartoog

Gele Zwartoog

 

 

Dit had een Agapornis personatus gele zwartoog kunnen zijn maar niets is minder waar. Het gaat hier een groene pastelino en gekweekt een uit koppel lutino & groen pastel ino. Als je een lutino hebt zonder een donkerfactor en een pastelino zonder donkerfactor dan is de kans groot dat je dergelijke exemplaar kan kweken. Maar ondanks dit uiterlijk heeft dit totaal niets te maken met zwartogen.


Tot op heden heb ik nog maar zelden een "echte" Agapornis personatus gele zwartoog in levende lijven gezien. Er worden wel regelmatig  zwartogen aangeboden maar zelden   hebben ze een blauwe stuit. Bij het uittesten van een dergelijk exemplaren komt wel tot uiting dat dit enkel maar  combinaties zijn van DF gezoomd, pastel en pastelino.  Combinaties van DF gezoomd/pastel en pastel geven soms wel een blauwe stuit maar deze exemplaren zijn dan weer niet 100% zuiver geel of zuiver wit van uiterlijk.
 

Als je denkt een echte gele of witte zwartoog te bezitten  koppel deze dan aan een gewone groene personatus. Alle nakomelingen zullen dan groen moeten zijn en allen zijn dan split voor zwartoog. Best is dan dergelijke nakomeling te koppelen aan de gele of witte zwartoog en 50% van de nakomelingen zouden dan witte of gele zwartogen moeten zijn. Verdere kweek zal wel meer duidelijkheid geven of je eigenaar bent van een echte gele of witte Agapornis personatus.
 

Nog een belangrijk aspect is dat er geen uiterlijk verschil is tussen Agapornis personatus en Agapornis fischeri witte zwartoog.

De echte gele zwartoog of DEC zie : Agapornis personatus DEC

Back