Voeding

 

 

 

Wat betreft voer wordt er een agaporniden mengeling van Versele Laga gegeven. Deze zadenmengeling wordt wel dagelijks voorzien van Comed kuurolie en Comed Winmix.
Eivoer is een commerciële mengeling van Van Obbergen en Orlux voor grote parkieten. Dit eivoer wordt ook nog voorzien van Comed Fertibol zodat er voldoende calcium, zowel door de pop als door de jongen, worden gegeten. Jongen krijgen dagelijks eivoer tot ze volledig uit de jeugdrui zijn.
De oudere lilianae's krijgen een à tweemaal per week eivoer en dit het ganse jaar door.
Verder wordt er ook permanent een mengeling van grit, maagkiezel en oesterschelpen aangeboden.
Groenvoer wordt ook op regelmatige basis aangeboden.

Water en vooral zuiver water is een prioriteit. Wanneer is water slecht ? Wel als je er zelf niet meer aan wilt drinken. Dus dagelijks verversen is hier dan ook de boodschap.
In het water worden ook nooit vitaminen of andere supplementen toegevoegd gezien dit het water op heel korte termijn slecht en onsmakelijk maakt. Is er nood aan supplementen dan is het beter deze via de voeding te verstrekken.
Vloeibare supplementen kunnen onder het eivoer gemengd worden. Supplementen in poedervorm kunnen dan weer onder de zaden gemengd worden.
Als je zaden vermengd met wat Kuurolie of een olie naar eigen keuze dan kunnen hier gerust supplementen in de vorm van poeder toegevoegd worden
. Dit poeder blijft dan aan het zaad plakken en als een zaadkorrel wordt benuttigd door de vogels wordt deze eerste enkele keren in hun snavel gedraaid. Hierdoor worden alle aangeboden supplement opgenomen.

 

Home