Pellets voor agaporniden

Pellets voor agaporniden


Ik vind die pellets wel een goed alternatief maar zeker niet de ideale oplossing. Maar voor agaporniden is er nog geen specifieke pellet en dus is het behelpen met een gemeenschappelijke pellet voor parkieten.
Er zijn pellets voor grasparkieten ( te klein voor aga's ) en voor grote parkieten (te groot en meer dan helft wordt gemorst)
Ik kan eigenlijk ook pas echt akkoord gaan met pellets als de samenstelling duidelijk en volledig wordt vermeld op de verpakking.
Weet dat een aga in de kweekperiode een andere voeding heeft dan tijdens de rui of rustperiode en dat is moeilijk allemaal samen te brengen in één pellet.

Tijdens de kweek heeft een pop bijvoorbeeld een verhoogde behoefte aan calcium en dit wordt dan tijdelijk opgeslagen in de holle beenderen van de pop.
Deze verhoogde calcium behoefte dient vooral voor de aanmaak van de eierschalen.  Pellets voor parkieten hebben maar gemiddeld 0.4 %  calcium wat onvoldoende is voor de vorming van eierschalen.
Als een pop niet voldoende calcium heeft moet ze noodgedwongen haar eigen voorraad aan spreken wat erg nadelig is voor de conditie van de pop.
Eigenlijk zouden er pellets moeten zijn voor tijdens de kweek, eentje voor de rui, de rust en eventueel voorbereiding op een tentoonstelling.
Wie geeft er eigenlijk enkel pellets tijdens een voorbereiding van een tentoonstelling ?
En wat zijn de resultaten ?

Ik hou het momenteel bij de klassieke voeding dus zaadmengeling voor agaporniden , eivoer en supplementen.
De voeding voor mijn aga's is van uiterst belang en dit kan ik niet aan de toeval overlaten te weten dat er nog geen pellets bestaan voor agaporniden.
Maar agaporniden die enkel als gezelschap worden gehouden kunnen waarschijnlijk zonder problemen op pellets gezet worden aangezien zij niet ingeschakeld worden voor de kweek of zullen deelnemen aan een mogelijke tentoonstelling.

 

Back