Kweekruimte

Welcome to my homepage

 

 

De ruimte voor de agaporniden bedraagt 18m². 

 

 


Door de jaren zijn de kooien, kweekkooien, africhtkooien en volières steeds geëvolueerd met als doel de ruimte optimaal te gebruiken, de agaporniden een zo aangenaam mogelijk verblijf te geven, alles grondig en zonder halsbrekende toeren onderhouden, verlichting - verwarming - verluchting zuinig en toch maximum rendabiliteit te geven.

 

De achterwand verandert jaarlijks tweemaal van uiterlijk, ofwel een opstelling van kweekkooien of  africhtkooien ter voorbereiding van een tentoonstelling. Het zijn allemaal individuele kooien zodat een opstelling naar een persoonlijke smaak kan samengesteld worden. Maar de allerbelangrijkste reden is dat bij een probleem van bijvoorbeeld ongedierte of ziekten de desbetreffende kooi(en) kan verwijderd worden. Door het gebruik van losse kooien is het ook gemakkelijker om bij regelmaat de achterwand te reinigen.

 

Opstelling kweekkooien

 

Opstelling africhtkooien

  


Volières

Drie volières met een hoogte van 17Ocm, breedte 90cm en diepte 100cm. Bovenaan twee kleinere vluchten voor het tijdelijke onderbrengen van jonge agaporniden. Hoogte 50cm, breedte 135cm en diepte 50cm. Ook hier allemaal individuele losse vluchten die kunnen verwijderd worden. Reden voor dit type van vluchten is uiteraard het zelfde als bij de opstelling van kweek of africhtkooien.

 

Volières met een hoogte 170cm, breedte 100cm en diepte 100cm. Bovenaan twee vluchtkooien van 100cm breed, 50cm hoog en 50cm diep.

 

Het totaalbeeld

 

Meer info over kweken, kweekkooien, voorbereiding kweek, enz. vind je bij artikels.

  

De volières en vluchtkooien   werden ontworpen en gebouwd door Bjorn Ceunen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte i.v.m. kooien en volières :  Bjorn Ceunen

 


Back