goed om te weten

Goed om te weten !

 

 

Regelmatig krijg ik mails van liefhebbers die navraag doen omdat ze zogezegd personata's van mij in hun bezit hebben en dit willen controleren. In principe wordt geen info vrij gegeven over personata's die door derde worden aangeboden.

Blijkt wel dat  personata's steeds door dezelfde gehaaide personen worden aangeboden en telkens vermelden dat dit personata's zijn die van bij mij afkomstig zijn. Ondertussen hebben verschillende benadeelde  personen mij reeds twee namen bezorgd welke deze praktijken toepassen. Een persoon ken ik en staat bekend als opkoper - verkoper - broodkweker en kan dan ook zeggen dat deze persoon nooit enige personata's bij mij heeft aangekocht. Heb deze persoon wel ooit vriendelijk gevraagd om mijn woning te verlaten gezien hij zich ongewenst toegang had verschaft tot mijn woning. De tweede persoon, die volgens de benadeelde meestal in opdracht werkt van de de reeds omschreven persoon, ken ik enkel met naam maar heb hem nooit ontmoet. Ook deze persoon heeft nooit enige personata's bij mij aangeschaft maar gebruikt dezelfde technieken zoals reeds omschreven. Beide personen blijken uit verhalen van benadeelden wel regelmatig samen te werken. Mogelijk bestaat wel de kans dat ze gebruik hebben gemaakt van stromannen.

Het zijn vooral beginnende liefhebbers die het slachtoffer zijn en daarom ben ik bereid om deze liefhebbers te helpen. Benadeelde mogen mij altijd contacteren en laten weten welke soort personata's ze hebben aangekocht en welke ringnummer ze dragen. Personata's die helaas geen ring aan hebben  kunnen helaas  niet beschouwd worden als nakomelingen uit mijn stam. Sinds 2001 bezit ik een databank waar alle liefhebbers in staan die ooit bij mij zijn geweest voor de aanschaf van een personata's.

Als er personata's worden aangeboden welke mogelijk van bij mij afkomstig zijn vraag dan steeds om de ringnummers te mogen zien of het kweekkoppel waar de mogelijk te koop aangeboden jongen afkomstig van zijn. Deze ringnummers kunnen mij bezorgt worden zodat kan gecontroleerd worden of het verhaal van de verkoper klopt. Indien er geen enkel tastbaar bewijs aanwezig is kan je er best van uitgaan de te koop aangeboden vogels geen enkel verwantschap hebben met mijn personata's

Een tweede fenomeen wat zich eveneens al geruime tijd afspeelt is het stelen van foto's die op mijn website staan. Deze foto's worden dat op verschillende verkoopsites gebruikt om de kwaliteit van hun vogels aan te tonen. Sommige pronken nu eenmaal graag met iemand anders veren en daar valt nu eenmaal weinig aan te doen. Daardoor was ik genoodzaakt om de foto's te voorzien van een link zodat deze nog moeilijk kunnen afgehaald worden. Ook heb ik op de meeste foto's mijn naam op het lichaam van de vogel aangebracht zodat deze niet echt meer bruikbaar zijn voor andere sites. Spijtig van deze toepassingen maar sommige pronken nu eenmaal graag met andermans veren.

Dit zijn lief(g)hebbers die zelf niet de kunst bezitten of te lui zijn om zelf iets deftig op te bouwen en dus maar gebruik maken van andermans eigendom of verhalen. Dit is geen nieuw fenomeen maar iets wat waarschijnlijk al eeuwen bestaat en waar geen concrete maatregelen tegen te nemen zijn. Het zijn zielige personen die de vogelsport alleen maar in het slecht daglicht stellen

Verder worden er dikwijls verhalen de wereld ingestuurd die enkel maar tot doel hebben om andere in het slecht daglicht te stellen. Zulke verhalen gaan van mond tot mond en worden telkens wat aangedikt. In plaats van mee te doen is het beter om uit te zoeken wat er waar is in plaats van mee te huilen met de wolven.

 

Laat u niet door één slechte ervaring uit uw lood slaan maar leer eruit !

 

Tip !

 

Als je twijfelt aan een bepaalde advertentie of het verhaal van een verkoper verdacht vindt probeer dan zoveel mogelijk vragen te stellen. Een echte liefhebber zal deze met plezier beantwoorden en je met raad en daad bijstaan. Broodkwekers zijn meestal na vijf minuten uitgepraat omdat zij niet de vogel feeling bezitten die een echte liefhebber heeft. Zij zijn enkel begaafd in ontelbare verkooptrucs en het vertellen van verhaaltjes van horen zeggen.

 

 

Back